Medyahaber
Puanı : 8146.10
Mottonuzu Belirleyin.

Hakkında

Medyahaber , yeni nesil arayüz, gelişmiş altyapı teknolojisi, yazılım, mobil fonksiyonlar, sade haber, özel içerik, etkin kategoriler, etkili vatandaş gazeteciliği ve sosyal medya ile güçlü bir haber sitesi olarak siz her nerede iseniz o
  • Büyükçekmece'de Belediye Başkanını Isyan Ettiren Kalabalık

    Hava sıcaklığının aşırı derecede artması ile birlikte özellikle Suriyeliler'in yoğun göçüne maruz kalan Büyükçekmece sahili belediyeyi zor durumda bıraktı. Ramazan bayramında ve geçen hafta sonunda 500 bine yakın kişinin akın ettiği sahilde adeta `insan` seli oluşurken, Belediye Başkanı Hasan Akgün, sığınmacıların tutumunu eleştirdi. BİNLERCE KİŞİ AKIN ETTİ Büyükçekmece'ye komşu Esenyurt, Beylikdüzü ve Avcılar'da oturan binlerce Suriyeli, bayramın ardından geçen cumartesi ve pazar günü Büyükçekmece halk plajına akın etti. Gündüz saatlerinde 'İğne atsan yere düşmez' görüntülerin oluştuğu ilçenin sakinleri ancak hava karardıktan sonra dışarı çıkarak yürüyüş yapabilirken, ortaya çıkan çöp yığınları `temizlik` işçilerini zor durumda bıraktı. Denizdeki bazı dubaların sökülerek götürüldüğünü belirleyen Zabıta Müdürlüğü yetkilileri ilçeye bayramda ve hafta sonunda her gün 500 bine yakın kişinin akın ettiğini ifade ederken Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün de özellikle hafta sonları yaşanan etik olmayan davranışlar görüldüğünü, konukların `ev` sahibine saygı duymalarını beklediklerini açıkladı. Başkan Akgün şöyle dedi: "Bu coğrafyada yüzyıllarca hüküm sürmüş Osmanlı İmparatorluğu'nun mirasçılarıyız. Bu miras hem kültürel hem de demografik yapıda hala birçok yerde devam etmektedir. `Suriye` ve Irakta yaşanan acı olaylar ve iç `savaş` sonucunda canlarını kurtarmak pahasına kaçan hem Suriyeli hem Iraklı kardeşlerimizi bağrımıza basarken onlara kendimizden yaptığımız fedakarlıklarla hayatlarını idame ettirme şansı tanıdık. Türkiyenin sırtında büyük bir ekonomik yük olmasına rağmen hiç kimseden yardım beklemeden barınmaları, bakımları ve yaşamlarını idame ettirecek her türlü imkanı sunduk." "HOŞGÖRÜ KAYBOLABİLİR" Bu tutumun Türkiye Cumhuriyeti'nin insani ve vicdani sorumluluğu olduğunu vurgulayan Başkan Akgün, açıklamasında şöyle devam etti: Bazı Suriyeli mülteci kardeşlerimizin, Türkiye Cumhuriyeti'nin değerlerine, Türk insanının değerlerine ters düşecek hareketlerde bulunması ve bu hareketlerini `eylem` şekline dönüştürmesi kabul edilebilecek bir durum değildir. Ülkemizde yaşayan tüm mültecileri misafirimiz olarak kabul ediyoruz. Bizim misafir olarak kabul ettiğimiz bu insanlarında misafir kültürüyle davranmalarını da kendilerinden bekliyoruz. Bu bizim en doğal hakkımızdır. Bu insanlar Türk insanının kültürel ve insani değerlerine saygı duyduğu müddetçe her iki tarafta huzurlu yaşamaya devam edecektir. Aksi takdirde yaşanabilecek huzursuzluklarda en büyük zararı mülteci kardeşlerimiz görecektir. Çünkü toplumumuz onlara karşı hoşgörüsünü kaybedecektir. Bunu dikkate alarak Suriyeli kardeşlerimiz Büyükçekmece sahilinde ve özellikle haftasonları yaşanan etik olmayan davranışların bir an önce bitirilmesi ve misafirlerimizin `ev` sahibine saygı duyarak hayatlarını idame ettirmelerini bekliyoruz."

    04.07.2017 19:47
  • Bebek Bezi" Cinayeti Davasında Karar

    Esenyurt'ta `bebek` bezi yüzünden tartışarak dayak yediği eşini bıçakla öldürdüğü iddia edilen Yasemin Kaymaklı'nın yargılandığı davada, sanığın meşru savunmada mazur görülebilecek heyecan, `korku` ve telaşla sınırı aşması sonucunda eylemi gerçekleştirdiği belirtilerek, hakkında cezaya hükmedilmedi.Esenyurt'ta `bebek` bezi yüzünden tartışarak dayak yediği eşini bıçakla öldürdüğü iddia edilen Yasemin Kaymaklı'nın yargılandığı davada, sanığın meşru savunmada mazur görülebilecek heyecan, `korku` ve telaşla sınırı aşması sonucunda eylemi gerçekleştirdiği belirtilerek, hakkında cezaya hükmedilmedi. Bakırköy 13. Ağır `Ceza` Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Yasemin Kaymaklı ile öldürülen Özkan Kaymaklı'nın kardeşi Gönül `Yaşar` katıldı. Duruşmada, tarafların avukatları da hazır bulundu. Sanık Yasemin Kaymaklı'nın avukatı Oya Meriç Eyüpoğlu, olayda müvekkiline ve çocuğuna devam eden bir saldırı olduğunu, yapılan muayenede yüzünde yara izi tespit edildiğini savunarak, öncelikle müvekkiline `ceza` verilmemesini, `mahkeme` aksi kanaate ise beraat kararı verilmesini istedi. Söz alan sanık avukatlarından Selin `Cansu` Demir de devletin kadına karşı şiddeti önlemek ile sorumlu olduğunu, mahkemenin Türk milleti adına olumlu bir karar vereceğini düşündüklerini söyledi. Son sözü sorulan sanık Kaymaklı ise "Böyle olsun istemezdim. Bilerek ve isteyerek yapmadım. O evden çıkamayacaktım. Öldürmek için hareket etmedim. Yaşadığımı ben biliyorum. Polisi ben aradım ancak telefonları kırdı. Yardım istedim ancak ulaşamadım." dedi. Mahkeme heyeti, sanık Yasemin Kaymaklı hakkında eşini öldürmek suçundan cezalandırılması istemiyle dava açılmış ise de sanığın meşru savunmada mazur görülebilecek heyecan, `korku` ve telaşla sınırı aşması sonucunda eylemi gerçekleştirdiğini göz önüne alarak `ceza` verilmesine yer olmadığına oy çokluğuyla karar verdi. `Mahkeme,` ayrıca tutuklu yargılanan Kaymaklı'nın tahliyesine hükmetti. Üye hakim Sadık Kahraman ise sanığın eylemi haksız tahrik altında `insan` öldürme suçunu oluşturduğundan bu suçtan cezalandırılması görüşünde olduğundan karara muhalefet şerhi koydu. Sanık Kaymaklı, avukatları ve duruşmaya destek vermek için gelenler, gözyaşı dökerek kararı alkışladı. Duruşma sonrasında açıklama yapan avukat Oya Meriç Eyüpoğlu, sevinçli ve mutlu olduğunu ifade ederek, "Bu karar olabilecek daha çok örneğe ihtiyacımız var. Bu ülkede yaşayan bütün kadınların daha çok ihtiyacı var. Artık şiddetin her türlüsünden bıktık. Mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz." dedi. İddianameden Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Esenyurt'ta 10 Temmuz 2014'te sanık Yasemin Kaymaklı'nın eşi Özkan Kaymaklı ile tartıştığı, kendisini ve çocuğunu darbeden eşini `ekmek` bıçağıyla öldürdüğü anlatıldı. İddianamede, sanık Yasemin Kaymaklı hakkında, "yakın akrabayı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyordu.

    04.07.2017 19:40
  • HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

    Esenyurt Necmi Kadıoğlu Devlet Hastanesi’ne kısa süre önce Başhekim olarak atanan Yrd. Doç. Dr. Ahmet Atilla Yılmaz’a ilçe protokolünden hayırlı olsun ziyareti gerçekleşti.Kahvaltılı hayırlı olsun ziyaret programına Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Levent Hasan Özen, İstanbul Esenyurt Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Orhan Özyurt ve Esenyurt Emniyet Müdürü Hakan Becel katıldı. Ziyaret esnasında Esenyurt ’ta yapılacak olan `sağlık` yatırımları hakkında bilgi alışverişi yapılarak, `sağlık` hizmetlerinin artarak çoğalacağı belirtildi. Esenyurt Necmi Kadıoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Atilla Yılmaz; “Belediye Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu’nun `sağlık` konusunda çok hassasiyet gösterdiğini biliyoruz. Hiçbir belediyenin `kendi` kaynakları ile devlet hastanesi ve diğer `sağlık` yatırımlarına bu kadar destek verdiği görülmemiştir. Bu anlamda Esenyurt Belediye Başkanımız ve Kaymakamımıza `sağlık` desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz” dedi. İlçe Kaymakamı Ekrem İnci ve Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Esenyurt ‘ta bugüne kadar talep ve ihtiyaç duyulan, eksik olan ne hizmet varsa yapıldığı, `sağlık` yatırımlarının da devam edeceğini ifade ettiler.

    03.07.2017 16:42
  • Nizam-I Alem Gençlik Harekatı

    Kuranı- Kerim TİLAVETİ ile Fırat Korkmaz Kardeşimin Sesiyle Başlayan Programımız Genel Başkanımız Hüseyin Aktaş Selamlama ve Teşekkür Konuşmasıyla Devam Étti Programa Katılan Siyasi Partilerin il ve ilçe Yöneticileri Agirliktaydi. `Galatasaray` Trübün Lideri Sebahattin Şirin `Fenerbahçe` Trübün lideri Şahin Demir Büyük Osmanli Dernegi Başkanı Bayram Demir ve Yönetimi `Fetih 1453` ilim `Eğitim` Araştırma ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Sayın Mustafa Er Ve Yönetimini Bilgenç Derneği Genel Başkanı Sayın `Ozan` Bekir `Yıldız` Başkanım ve Yönetimi Serhad Dernegi Yönetim Kurulu üyesi Abdul Kadir Aktay Eyüp `Alperen` Ocakları `Eski` ilçe Başkanı Cengaver Elif Karyagdı Sayın Edaviye Yalçın Ablam Birbirinden Değerli Dostlarımız Akrabalarımız Katilimiyla Gerçekleşti. Gecenin Sonunda Güzel Dualarla bizleri buluşturan Recep Yeter Hocamızda Teşekkür ederim. Programın Gizli Kahramanları Sayın Süleyman Servi ve Şahin Şatıroğlu Ayriyetten Teşekkür ederim

    03.07.2017 15:54
  • Esenyurt'ta sinir krizi geçiren baba dehşet saçtı

    Esenyurt'ta `sinir` krizi geçiren bir `baba` karısını ve küçük oğlunu yanına alarak 8 katlı bir binanın çatısına çıktı. Elinde döner bıçağı olan `baba` karısını ve oğlunu aşağıya atmakla tehdit ederek dehşet saçtı. Çocuğunun canını hiçe sayan babaya vatandaşlar `tepki` gösterdi.

    28.06.2017 14:31
  • Çocuklar Ördekleriyle Birlikte Süs Havuzunda Yüzdü

    Esenyurt’ta sıcaktan bunalan ve serinlemek için süs havuzuna giren çocuklar, yanlarında getirdikleri "Haydar" ismini verdikleri ördekleri ile birlikte süs havuzunda yüzdü. Sıcakların artmasıyla bunalan çocuklar serinlemek için Esenyurt’ta bir kavşakta bulunan süs havuzuna girdi. Çocuklar yanlarında getirdikleri ve adını “Haydar” koydukları ördekleriyle birlikte süs havuzuna yüzdü.

    28.06.2017 14:22
  • Sen var ya sen… Dünyanın en karizmatik,yüreği sevgi dolu,bilgili,çok yakışıklı (veya güzel),centilmen birinin yazdığı mesajı okudun.hadi iyisin,seninde bayramını kutlarım.

    25.06.2017 16:24
  • Hızla Sokağa Giren Kamyon Suriyeli Kadını Ezdi, Feci Kaza Kamerada!

    İstanbul'da yolun karşısına geçmeye çalışan kadını `kamyon` ezdi. Suriyeli olduğu öğrenilen kadının ağır yaralandığı feci `kaza` saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı.İstanbul Esenyurt'ta sokağa hızla dönüş yaparak giren `kamyon` sürücüsü, elinde `alışveriş` poşetleriyle yolun karşısına geçmeye çalışan Suriyeli kadını fark etmedi. `Kamyon` kadına çarparak ezdi. `Korkunç` kazayı kameralar kaydetti.

    25.06.2017 15:57
  • Esenyurt'ta Sinir Krizi Geçiren Baba Dehşet Saçtı

    İSTANBUL - Esenyurt'ta `sinir` krizi geçiren bir `baba` karısını ve küçük oğlunu yanına alarak 8 katlı bir binanın çatısına çıktı. Yanında birçok tüp, elinde de döner bıçağı olan `baba` karısını ve oğlunu aşağıya atmakla tehdit ederek dehşet saçtı. Çocuğunun canını hiçe sayan babaya vatandaşlar `tepki` gösterdi. Esenyurt Pınar Mahallesi 1341 Sokak'ta sabah saatlerinde `sinir` krizi geçiren

    25.06.2017 15:48
  • Giresun Kültür Evi'nden İftar

    Esenyurt Belediyesi `Giresun` `Kültür` Evi her yıl geleneksel hale getirdiği Ramazan ayı iftar programını bu yılda gerçekleştirdi. Binlerce Giresunlu vatandaşın katıldığı ve ilçede faaliyet gösteren sivil toplum kurumlarının temsilcileri de katılım sağladı. Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı ve Giresunluluar Dernek Başkanı Abdurrahman Ada’nın `ev` sahipliğinde gerçekleşen iftar programına Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’da katıldı. Dernek Başkanı Ada açılış konuşması yaparak, “Ramazan ayının birlik beraberlik ve kardeşliğimizin pekiştiği manevi duyguların arttığı bir aydır. Bu vesile ile tüm hemşerilerimiz ve Belediye Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu ile birlikte orucumuzu açtık. Başkanımıza ve tüm katılımcılara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Rabbim herkesin tuttuğu oruçları ve ibadetleri kabul eylesin” dedi. “Kardeşliğin pekişmesi için yegane bir aydır” Ada ardından Esenyurt Belediyle Başkanı Necmi Kadıoğlu söz alarakRamazan ayının birlik ve beraberlik ayı `kardeşlik` ayı olduğunun vurgusunu yaptı. Başkan Kadıoğlu, “ Esenyurt ’ta her `zaman` birlik ve beraberliği tesis etmek için çaba gösteriyoruz. İşte Ramazan ayı birlik beraberliğin ve `kardeşlik` duygularının pekişmesi için Müslümanlara getirilen yegane bir aydır. İçinde bin aydan daha hayırlı bir gün bulunan Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramınızı şimdiden kutluyorum” dedi. İftar sonrasında Başkan Kadıoğlu ve beraberindeki heyet `Giresun` `Kültür` Evi `Müze` bölümünde vatandaşlar ile çay sohbeti yaptı.

    20.06.2017 22:30
  • Sayfa :

    Hakkında

    Medyahaber , yeni nesil arayüz, gelişmiş altyapı teknolojisi, yazılım, mobil fonksiyonlar, sade haber, özel içerik, etkin kategoriler, etkili vatandaş gazeteciliği ve sosyal medya ile güçlü bir haber sitesi olarak siz her nerede iseniz o