Medyahaber
Puanı : 8163.75
Mottonuzu Belirleyin.

Hakkında

Medyahaber , yeni nesil arayüz, gelişmiş altyapı teknolojisi, yazılım, mobil fonksiyonlar, sade haber, özel içerik, etkin kategoriler, etkili vatandaş gazeteciliği ve sosyal medya ile güçlü bir haber sitesi olarak siz her nerede iseniz o
  • 4 zam birden geliyor

    Temmuz ayında zamlı maaşlarını alacak olan memur ve memur emeklilerinin gözü şimdiden ağustos ayına çevrildi. Memur ve memur emeklilerinin 2018 ve 2019’da alacakları 4 zam ağustosta belirleniyor. Ağustosta yapılacak dördüncü dönem toplu sözleşme görüşmelerinde sadece 2 yıllık zamlar değil sosyal ve özlük haklar ile kadro konuları da masaya gelecek. Sabah Gazetesi'nden Faruk Erdem'in yazısına göre memurlar ve memur emeklilerinin alacakları zamlar iki yılda bir yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde belirleniyor. Konfederasyonların hükümetle yaptıkları pazarlıklar neticesinde ortaya çıkan sonuç sonraki iki yıl uygulanıyor. Buna göre ağustosta yapılacak toplu sözleşme ile memurların ve memur emeklilerinin Ocak-Temmuz 2018 ile Ocak- Temmuz 2019 aylarında alacakları zam oranları da kesinleşecek. Böylece 3 milyona yakın memur ile 2 milyondan fazla emekli memurun önümüzdeki iki yılda alacağı 4 ayrı zam oranı belirlenecek. Bu zam oranları aynı zamanda enflasyon farkının da belirleyicisi olacak. 5 AYLIK FARK YÜZDE 3.18 Son 10 yıllık zam oranlarına baktığımızda en yüksek oranın 2016'da 6+5 ile verildiği görülüyor. Son 10 yılda en çok görülen zam oranı ise yüzde 4+4. Bu arada özellikle bu yıl yüzde 3+4 zammın üzerine yine yüzde 4'e yakın enflasyon farkının ödenmesi de kesinleşmiş gibi. 2017'de bu fark haricinde en düşük memur maaşı da 2 bin 877 liraya kadar çıkacak. Buna enflasyon farkı da eklenecek. Bu oranlardan çalışan memurlarla birlikte emekli memurlar da yararlanacak. 2007'de 726 lira olan en düşük emekli memur maaşı Temmuz 2017'de 1.725 lirayı bulacak. Bu rakama enflasyon farkı da eklenecek. 5 aylık fark yüzde 3.18 olmuştu. KADRO TALEPLERİ GELECEK Toplu sözleşme görüşmelerinde sadece maaş zamları değil özlük hakları ve sosyal güvenceler de konuşulacak. Kamuda çeşitli statülerde çalışan personelin kadro talepleri de masaya getirilecek. Özellikle 4B ve 4C statüsündeki çalışanlar kadro isterken işçi statüsünde çalışan üniversite mezunu personel de memurluk bekliyor.

    11.06.2017 06:57
  • Yeni Kütüphaneler için protokol imzalandı

    Esenyurt Belediyesi ve Esenyurt İlçe Milli `Eğitim` Müdürlüğü arasında yapılan imza protokolü ile ilçede 17 yeni okula `kütüphane` kuruluyor. Esenyurt Belediyesi `Kütüphane` Müdürlüğü ve İlçe Milli `Eğitim` Müdürlüğü arasında toplam 17 okulu kapsayan ve `kütüphane` yapımını amaçlayan protokol imzalandı. Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ile Esenyurt İlçe Milli `Eğitim` Müdürü Paşali Beşli arasında gerçekleşen imza protokolü ile ilçedeki ilk, orta ve lise `olmak` üzere toplam 17 okulda `kütüphane` ihtiyacı karşılanmış olacak. Başkan Kadıoğlu, imza sonrasında “ çocuklarımızın eğitimine büyük katkı sağlayacak olan yeni `okul` kütüphanelerimizi için bugün imza attık. Şimdiden hayırlı olsun” dedi. İlçe Milli `Eğitim` Müdürü Paşali Beşli ise eğitime her `zaman` destek olan belediye başkanımız ile böyle bir protokol imzalayarak okullarımıza `kütüphane` kazandırmak son derece memnuniyet vericidir” dedi.

    11.06.2017 06:54
  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi 17 İlçede Ücretsiz Yaz Spor Okulu Açıyor

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi 17 ilçede ücretsiz `yaz` `spor` okulu açıyor. 6-15 yaş aralığındaki tüm İstanbullu çocukların ücretsiz katılabileceği `yaz` `spor` okulları 12 branşta lisanslı antrenörler gözetiminde 3 Temmuz pazartesi günü başlıyor. 17 ilçede 12 branşta `eğitim` verilecek ücretsiz `yaz` `spor` okullarının ilçelerdeki dağılımı ise şu şekilde; Avcılar - Avcılar `Kız` Anadolu İHL: Basketbol-Voleybol-Badminton-Futsal-Masa Tenisi-Cimnastik-Hareket Eğitimi Arnavutköy - Şehit Er Tuncay Türken Ortaokulu: Basketbol-Voleybol-Badminton-Futsal-Tenis-Masa Tenisi-Cimnastik-Hareket Eğitimi Arnavutköy - İbrahim Özaydın `Meslek` ve Teknik Anadolu Lisesi: Basketbol-Voleybol-Futsal Beylikdüzü - Neşe Sever İlkokulu: Badminton-Futsal-Masa Tenisi-Cimnastik-Hareket Eğitimi Büyükçekmece - Sudi Özkan `Meslek` ve Teknik Anadolu Lisesi: Basketbol-Voleybol-Badminton-Futsal-Tenis-Masa Tenisi-Cimnastik-Hareket Eğitimi Başakşehir - İBB Şehit `Polis` M. Erdoğan Ortaokulu: Basketbol-Voleybol-Futsal-Masa Tenisi Bağcılar - Ragıp Akın İlkokulu: Voleybol-Futsal Çekmeköy - Alemdar Çatalmeşe Ortaokulu: Basketbol-Voleybol-Badminton-Hareket Eğitimi Çatalca - Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu: Basketbol-Voleybol-Futsal-Masa Tenisi-Badminton-Cimnastik-Hareket Eğitimi Esenyurt - Esenyurt Ortaokulu: Basketbol-Voleybol-Futsal-Masa Tenisi Esenyurt - `Kıraç` Ortaokulu: Basketbol-Voleybol-Futsal-Tenis Kağıthane - Seyrantepe Ortaokulu: Basketbol-Tekvando Güngören - İncirlibahçe Ortaokulu: Basketbol-Voleybol-Karate Kartal - F. Rüştü Zorlu Anadolu Lisesi: Basketbol-Voleybol-Futsal Kartal - Şehit Er Yıldıray Biroğlu Ortaokulu: Basketbol-Voleybol-Futsal-Tenis Silivri - Nurullah Baldöktü İlkokulu: Basketbol-Voleybol-Futsal-Masa Tenisi Sultangazi - Hüseyin Ersu Ortaokulu: Basketbol-Masa Tenisi Sultanbeyli - İBB Orhangazi İmamhatip Ortaokulu: Basketbol-Voleybol-Futsal-Hentbol Zeytinburnu - Adile Mermerci Anadolu Lisesi: Basketbol-Voleybol-Futsal-Hentbol - İstanbul

    11.06.2017 06:41
  • Metrodaki taciz skandalını sosyal medyadan ifşa etti!.

    İstanbul metrosunda gerçekleştiği iddia edilen taciz dün geceden beri sosyal medyanın gündemine oturdu. Olay bir `Twitter` kullanıcısının söylediklerine dayanıyor. İstanbul metrosunda gerçekleştiği iddia edilen taciz iddiası sosyal medyayı salladı. Twitter'da bir kullanıcı, hemen karşısında oturan erkeğin yanındaki kadını uyuyor gibi yapıp eliyle taciz ettiğini belirterek, o anların fotoğraflarını paylaştı. SOSYAL MEDYANIN GÜNDEMİNE OTURDU Dün geceden beri sosyal medyanın gündemini meşgul eden olayın, İstanbul metrosunda meydana geldiği iddia edildi. `Twitter` ve Facebook'ta binlerce paylaşım alan, Ekşi Sözlük'te dün geceden beri tartışılan olay @yasebaskan adlı `Twitter` kullanıcısı tarafından fotoğraflandı. Kullanıcının metroda çektiği fotoğrafta eliyle yanındaki kızı taciz eden bir genç görülüyor. Söz konusu kullanıcı olay hakkında şu tweetleri attı: .

    11.06.2017 06:38
  • Maliye Bakanı Naci Ağbal'dan Mavi Marmara açıklaması

    Ağbal, "Mavi Marmara şehitlerinin yakınları müsterih olsun. Konuyla ilgili işlemleri çok dikkatli bir şekilde yürütüyoruz" dedi.Çeşitli incelemelerde bulunmak üzere memleketi Bayburt'a gelen Maliye Bakanı Naci Ağbal, belediyenin çalışmalarını inceledi, `sokak` `sokak` gezerek vatandaşlarla sohbet etti. "TAZMİNATLARI DAĞITACAĞIZ" Bakan Ağbal, bir soru üzerine `Mavi` Marmara gemisine yönelik saldırıda şehit düşenlerin yakınlarına verilecek tazminatlar ile ilgili açıklamalarda bulundu ve şunları söyledi: "Konuyu yakından takip ediyoruz, `Adalet` Bakanlığı ile birlikte çalışıyoruz. Çok farklı talepler var. İki bakanlık bir arada, hayatını kaybeden şehitlerimizin yakınları ile de görüşerek ödenecek tazminat tutarlarını belirleyeceğiz. Önümüzdeki hafta `Adalet` Bakanlığı ailelerle görüşecek, ardından süratli bir şekilde komisyon çalışmasını tamamladıktan sonra Maliye Bakanlığı olarak bizde emanette bekleyen parayı vatandaşlara tazminat olarak dağıtacağız." MAVİ MARMARA ŞEHİTLERİNİN YAKINLARI MÜSTERİH OLSUN" Aileleri kesinlikle üzmek istemediklerini belirten Bakan Naci Ağbal, "İlk andan itibaren bizim konumuz değildi. `Adalet` Bakanlığı tarafından yürütülüyordu. Daha sonradan İsrail'e karşı açılan davalar, hukuk sistemimiz gereği Maliye adına devam ettirilmesi gerektiği için `Adalet` Bakanlığı'ndaki tüm dosyaları devraldık. Gerekli işlemi yaptık. `Mavi` Marmara şehitlerinin yakınları müsterih olsun. Kendileri ile ilgili tüm muameleyi çok dikkatli bir şekilde yürütüyoruz. `Adalet` Bakanımızla da görüştüm. İlgili arkadaşları bir araya getirerek çalışmaları süratle sonuçlandıracağız. Giden canları geri getiremeyiz. Allah onların mekanını cennet eylesin. Devlet olarak, hükümet olarak bu `hadise` olur olmaz uluslararası hukuktan doğan tüm haklarımızı sonuna kadar kullandık. Bütün `dünya` biliyor ki Türkiye `Mavi` Marmara gemisinde başta talep ettiği her şeyi elde etmiş oldu. Tabi ki yakınlarını kaybeden ailelerin acısı var. Bu acı hepimizin, milletimizin acısı, milletimizin yarası. İnşallah bu meselelerin üstesinden geleceğiz." diye konuştu.

    11.06.2017 06:31
  • Emniyetten Yurt Genelinde "Huzur Ramazan Uygulaması-2"

    11.06.2017 06:25
  • 2017 yılında uçaklarda kesintisiz internet! Uçarken internet kullanmak isteyen yolculara güzel haber! Uçakta internet dönemi 2017 yılında başlayacak.

    `Uçak` ile yolculukta uçuş güvenliği sebebiyle akıllı telefonlardan `internet` kullanımı halen büyük risk taşımaya devam ederken, havayolu şirketleri 2017'de uçakta `internet` kullanımı için düğmeye bastı. Uçak düşmesin diye akıllı telefonları "uçak modu"na alarak internetsiz kullanabiliyoruz. Ama artık bu devir tarihe giriyor. Uçaklarda `internet` kullanımı için `tarih` verildi. 2017 yılında havada `internet` kullanımı serbest olacak... Konuya ilişkin edinilen ilk açıklamaya göre, `Avrupa` Birliği (AB) ülkelerinde, 2017 yılında uçaklarda bilgisayar ya da `cep telefonu` aracılığıyla 75 megabite kadar `internet` hizmeti verileceği ifade edilmekte.

    11.06.2017 06:15
  • 15 Temmuz Köprüsü'nde serbest geçiş başladı Bakan Arslan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden serbest geçişlerin başladığını açıkladı.

    09.06.2017 06:57
  • Jandarma Genel Komutanlığı'ndan rap şarkılı tanıtım

    09.06.2017 06:33
  • Esenyurt'ta Tüm Yıl Spor Eğitimi Devam Ediyor

    Esenyurt’ta “Sağlık İçin Spor” sloganıyla hayata geçirilen `Spor` Okulları Projesi kapsamında ’Kış `Spor` Okulları Kapanış, `Yaz` `Spor` Okulları Açılış Töreni’ gerçekleştirildi.Esenyurt'ta "Sağlık İçin Spor" sloganıyla hayata geçirilen `Spor` Okulları Projesi kapsamında `\'Kış` `Spor` Okulları Kapanış, `Yaz` `Spor` Okulları Açılış Töreni' gerçekleştirildi. Esenyurt Belediyesi `Gençlik` ve `Spor` Müdürlüğü tarafından başlatılan `Spor` Okulları Projesi kapsamında `\'Kış` `Spor` Okulları Kapanış `Yaz` `Spor` Okulları Açılış Töreni' `Turgut Özal` Stadyumu'nda yapıldı. Törene Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, İlçe Kaymakamı Ekrem İnci, çok sayıda sporcu genç ve aileleri katıldı. Tören, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun stadyuma gelerek sporcularla selamlaşması ile başladı. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam eden tören genç sporcuların kortej yürüyüşü ile sürdü. Esenyurt Belediyesi bünyesinde 30 dalda `eğitim` alan sporcuların jimnastik, `güreş,` okçuluk ve `kung fu` sporlarından oluşturdukları gösteriler vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Tören, Uzak Doğu sporcularının hazırladıkları özel final gösterisiyle sona erdi. "30 AYRI DAL, 16 TESİSİMİZ VAR" Öğrencilerin `spor` okullarında aldıkları eğitimle geleceğe hazırlandığını belirten Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, "65 bin öğrencimiz sürekli olarak bizden ücretsiz `eğitim` alıyor. 30 ayrı dal, 16 da tesisimiz var. Yazın okulların kapanmasıyla `eğitim` verdiğimiz öğrenci sayısı artıyor. Çok mutluyum; çocukların sokaktan çıkması kendilerini yetiştirmesi, spora yönelmeleri adına. Hem onların geleceğini kurtarıyoruz hem de sokaktaki uyuşturucu ve diğer kötü alışkanlıklardan uzak kalmalarını sağlıyoruz. Okuldan uzaklaşma ve disiplinsiz bir `yaşam` biçimini terk etsinler diye burada onları yetiştiriyoruz, sporcu yapıyoruz" dedi. Törene katılan sporculardan milli sporcu Aytaç `Yıldız` ise, "Babam zaten karate antrenörü spora onun sayesinde, onun önderliğinde başladım. Esenyurt Belediyesi'nin tesislerinde `spor` yapıyorum. Bundan sonraki hedefim ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek. `Spor` her `zaman` iyidir, herkes herhangi bir dalını yapmalı" diye konuştu. - İSTANBUL

    09.06.2017 06:00
  • Sayfa :

    Hakkında

    Medyahaber , yeni nesil arayüz, gelişmiş altyapı teknolojisi, yazılım, mobil fonksiyonlar, sade haber, özel içerik, etkin kategoriler, etkili vatandaş gazeteciliği ve sosyal medya ile güçlü bir haber sitesi olarak siz her nerede iseniz o